Estudio Barozzi Veiga

Barcelona, Spain

Barozzi / Veiga is an architectural office devoted to architecture and urbanism, founded in 2004 in Barcelona by Fabrizio Barozzi and Alberto Veiga. Barozzi / Veiga has won numerous prizes in national and international competitions, among them the refurbishment of the Palace Santa Clara in Úbeda, the Auditorium of Águilas, the Headquarter for the D.O. Ribera del Duero in Roa, the Philharmonic Hall in Szczecin, the Cantonal Museum of Fine Arts in Lausanne, the extension of the Cantonal Museum of Fine Arts in Chur, the Music School in Brunico, the Tanzhaus in Zürich, and the housing projects in Bergamo and Badalona. The work of Barozzi / Veiga has been presented in different exhibitions and published in a wide range of specialized literature. Barozzi / Veiga has won many international awards and citations for design excellence, among them the European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2015.